• Sportclub
  Veluwezoom
 • SVO PINKENBERG BIEDT MEIDEN- EN VROUWENVOETBAL EEN ENORME KANS IN VELP

  8 apr 2023 Beheerder
  • 0
 • Vanaf komend seizoen vormen de meiden- en vrouwenafdelingen van de drie verenigingen VVO, DVOV en Veluwezoom in Velp één SVO: VV Pinkenberg. “Het doel is om structureel meiden- en vrouwenvoetbal te organiseren met minstens één team in alle leeftijdscategorieën. Uiteindelijk zouden we graag naar twee teams willen. Dat is voor de afzonderlijke verenigingen moeilijk te bereiken, maar samen kan dat wel’’, zegt Brian Donderwinkel.
  Brian is verenigingsadviseur bij de KNVB. Hij is momenteel betrokken bij meerdere clubs die een vorm van samenwerking onderzoeken of al in het proces richting samenwerking zitten. “Daar zit van alles bij: van één team dat samengaat tot een volledige fusie’’, zegt hij. SVO VV Pinkenberg is voor Brian een bijzondere samenwerking. Een van de moederclubs is namelijk zijn eigen vereniging. In zijn vrije tijd is hij bestuurslid van VVO. “Normaal gesproken zouden we bij de KNVB ondersteuning hebben gevraagd in het proces, maar omdat het mijn werk is, heb ik nu dubbelrol. Dat gaat prima.”

  VVO, DVOV en Veluwezoom, die alle drie een accommodatie hebben op sportcomplex Pinkenberg en praktisch buren zijn, raakten anderhalf jaar geleden in gesprek. De drie clubs kampen namelijk met dezelfde uitdagingen op het gebied van meiden- en vrouwenvoetbal. “Samen hebben we een volwaardige meiden- en vrouwentak, maar bij de drie aparte clubs ontstaan gaten’’, zegt Brian. Daardoor kunnen veel meiden niet in hun eigen leeftijdscategorie spelen, of niet op hun eigen niveau. “De drie besturen hebben toen gezegd: we willen onze speelsters de best mogelijke voetbalomgeving bieden. Iedereen moet op haar eigen niveau en met leeftijdsgenoten kunnen voetballen. Dat kan alleen als we samenwerken.”

  Een werkgroep, met daarin afgevaardigden van de drie verenigingen, onderzocht verschillende mogelijkheden. Met oog de op de toekomst bleek een SVO – samenwerkende vrouwenorganisatie – de beste optie. Een SVO is een nieuwe identiteit, waarin alle meiden- en vrouwenteams van de drie clubs worden ondergebracht, met een eigen tenue en logo. Tegelijkertijd blijven de speelsters
  lid van hun moedervereniging.

  Meer info:
  bovenmenu "teams" "meiden-vrouwenvoetbal"
  je komt dan op de website van vv pinkenberg